Iskolai program – pedagógusoknak ingyenes

Iskolai program – pedagógusoknak ingyenes
Ha pedagógus vagy akkor naponta találkozol a legkülönfélébb helyzetekkel , amelyekben diákok egymással, Te a diákjaiddal vagy Te és kollégáid , esetleg Te magad és mások elvárásai konfrontálódnak .
Az érzelmi intelligencia tréningben a játékok erejével , egy nyolc alkalmas – nyolc héten át heti egyszer 45 percben –  programban szeretnék számodra olyan eszközt mutatni , ami tapasztalatom szerint segít könnyebben kimondani hogyan is vagyunk . Könnyebb meghallani az igényeket , tisztábban kifejezni kinek mire van szüksége és ezáltal felvértez Téged a kihívásokra – mert hitem szerint TE vagy a kulcs. Ha Te rendben vagy a diákjaid is jobban rendben lesznek veled és önmagukkal is…
Iskolai program – pedagógusoknak ingyenes – 45,000.- Ft
Általános-, és Középiskolai Támogató Programunk
A program célja, hogy az iskola, az osztályközösségek és az Önök szakmai életében is napi szinten tapasztalható új kihívásokra olyan válaszok megtalálásában támogassuk Önöket, amelyek központi jellemzője, hogy segít önmagunkhoz, egymáshoz és az iskolán belüli – vagy akár azon kívüli – közös céljainkhoz hatékonyan kapcsolódni.
Első modul:
Érzelmi intelligencia fejlesztése – Személyközpontú szemléletű játékos fejlesztés. Játékos kapcsolódás önmagunkkal, egymással és saját, illetve társaink érzelmeinek felismerése, azonosítása, kifejezése.
A képzés időtartama: 8 alkalom, alkalmanként 45 perc
Az érzelmi intelligencia tréningben a játékok erejével, egy nyolc alkalmas – nyolc héten át heti egyszer 45 percben – programban szeretnék egy olyan eszközt mutatni, ami tapasztalatom szerint segít könnyebben kimondani hogyan is vagyunk . Könnyebb meghallani az igényeket, tisztábban kifejezni kinek mire van szüksége és ezáltal felvértezni a kihívásokra.
Milyen jellegű játékokat játszunk?
– Ismerkedő, Ráhangoló játékok
– Csoportépítő játékok – Kommunikációs játékok – Mozgásos, frissítő játékok – Feszültségoldó, Levezető játékok
A képzés végeztével várható eredmények listája:
– önvezérelt, tudatosabb figyelem az órákon – magabiztosabb önkifejezés a résztvevők részéről
– csoporton belüli kommunikáció fejlődése
– csoporton belüli kapcsolatok, elfogadás fejlődése
– közösségért való tenni akarás növekedé
– hatékony konfliktuskezelési technikák elsajátítása
Általános cél javaslat:
A közösség kötődéseinek és a közösségen belüli elfogadásnak az erősítése
Álljon itt néhány pedagógusi vélemény az elmúlt két iskolai programomról:

Szia Laci,
Nekünk a foglalkozás nagyon hasznos volt. Bár az elején szkeptikusan álltam ehhez az egészhez, nem értettem hogy fog ez nekünk segíteni de az első foglalkozás után már rávilágított olyan problémára az osztályban amin később lehetett dolgozni. Egymás és önmaguk megismerésére, a bizalom kialakításában hasznos szerepet játszottak azok a feladatok amiket csináltunk együtt…
 
Amit én koszönhetek neked az az, hogy könnyebben nyitnak egymás felé a diákok, nem zárkóznak el annyira egymástól mint előtte.
 
Köszönettel: L. László középiskolai osztályfőnök