Segítő beszélgetések egy új élethez

"Amikor szabadon választhatunk, azt az utat választjuk, amely az igazi önmagunkhoz vezet." - Carl Rogers

Ki vagyok?
Gál László vagyok, 1968-ban születtem Budapesten.
Három gyermek édesapja vagyok és legfőbb motivációm, hogy támogató kapcsolatokban tudjak hasznos segítséget adni.
Gál László
Segítő beszélgetések Neked
Segítő beszélgetés – Jövőtervező

Életünkben bekövetkezhet olyan elakadás, amelyen segítség nélkül nehéz továbbjutnunk. Ilyenkor tanácstalannak érezzük magunkat, elbizonytalanodunk a munkánkat, állásunkat, esetleg a kapcsolatainkat illetően.

Segítő beszélgetések – célok és vágyak

Számodra mi a siker? Vajon sikeredet Te határozod meg önmagad számára? Mi az, ami nélkül nem tudod elképzelni az életet? Mi az, ami lelkesít , amitől igazán csillog a szemed? Mi az, amivel kapcsolatban sok dicséretet kapsz? Mi az, amit igazán tisztelsz más emberekben?

Fókusz coaching - az energiámat én irányítom

Vannak helyzeteink, amikor azt érezzük, hogy rohamosan apadnak energiáink, szinte leszívják erőnket a minket érő hatások. Vajon figyelmünket ekkor hogyan tudjuk azokra a dolgokra irányítani amik számunkra erőt adnak és nem elvesznek tőlünk ?

Érzelmek és kapcsolódások, Segítő beszélgetések párkapcsolat témában

A kapcsolódás vagy kapcsolódva maradás sokszor nagyon nehézzé tud válni. Amikor a kapcsolataidon dolgozol akkor is leginkább önmagadon dolgozol. Minden nap, minden pillanatban döntéseket hozunk , még akkor is ha ezeket a döntéseket nem látjuk, nem is vesszük mindig észre. Minden kommunikációban van választásunk, annak minden egyes pillanatában. Beszélhetünk magunkról vagy meghallhatjuk a másik felet , ez a mi döntésünk.

Segítő beszélgetések Karrier témádban

Egy olyan támogatást kínálok , amely során erősségeidre, értékeidre támaszkodva, közös gondolkodással segítek karrier vagy munkahelyi célod elérésében. A személyre szabott beszélgetés során segítem önmegvalósításodat, esetleges újragondolt pályaválasztásodat.

Amikor elkezd érni a gyümölcs ….

Kicsi üresség van most bennem….de azért ez egy jóleső valami, mint aki jól végezte dolgát de nem fáradt el benne, sőt….ismered ezt ?

A mai nap voltam utoljára annál az osztálynál, akikkel még január elején kezdtem el egy nyolc alkalmas érzelmi intelligencia és játék programot. Ezzel kapcsolatos élményeimet és érzéseimet szeretném megosztani most Veled.

Amennyit a program előtt tudtam :Kriszta az osztályfőnök elmondásai alapján a Zöldliget Baptista Általános Iskola 4B osztályáról az számomra nagyon izgalmas és motiváló volt. Egy kiemelt presztizzsel rendelkező iskolában egy osztály sok-sok neház egyéni sorssal és nehézséggel és néhány kérdőjellel ,bizonytalansággal.

Számomra pont elegendő volt mindez , hogy nagyon motiváltan érkezzem. Arra gondoltam, jnó hogy ide kerültem , talán hasznukra tudok lenni.

Az elején meg szoktam határozni magamnak és a pedagógusnak , hogy mit várok , mit várhatunk a nyolc alkalom után.

Ezt írtam januárban magamnak : …

  1. Reziliencia mint megelőzés
  2. A játék integráló ereje
  3. Csoportdinamika és kohézió
  4. Biztonságos, támogató környezet

A program céljai : önelfogadás erősítése a csoport tagokban , egymás elfogadásának erősítése a csoport tagjai között , bizalom kialakítása , közösség építése , értékek közvetítésének elősegítése , megküzdési képességek fejlesztése.

Hát ez így utólag jó sok és eléggé száraz is , nem ?… Persze utólag megtelik élettel ….

Voltunk fent és voltunk lent . A program alatt hatalmas hullámvölgyek, hullámhegyek voltak de hamar kiderült, hogy a 4.b leginkább beszélgetni szeretne , kimondanani, meghallgatva lenni, elfogadva lenni , figyelmet kapni . Ezt jó volt meghallanom , igazán komolyan vennem.

Az utolsó ( mai ) napra különleges témával , igyekezetem szerint igazi Rogerses programmal készültem . Krisztával, az ofővel megszoktuk, hogy az óra előtt 45 perccel találkozunk és megbeszéljük ami bennünk van . Kriszta azzal fogadott , hogy érik a gyümölcs….és ezt őszintén nagyon jól esett hallanom és azt is látnom, ahogy Kriszta is erősödik, szinte kivirul.

Az óra lényege az ajánlat volt, az osztály választhatott. Beszélget és játszik ( ha van ötletünk ) , vagy játszik és beszélgetünk (ha van ötletünk). Gondolom sejted, hogy a beszélgetést választották. Az aznapi tervem , az új játékok amikkel készültem nem élték túl az első 5 percet . Azonban és pontosan erre számítottam. Gondolatban már dörzsöltem a tenyerem . A témánk az előző alkalomról hozott egyéni és osztály értékeink lettek , ami arról szólt hogy az osztály értékrendje és az egyének értékrendje mennyire van közel vagy távol és ezekről mit gondolunk .A témát nem én határoztam meg , ide fordult a figyelmük.  Ahogy hallgattam az osztály tagjait , arra gondoltam hogy fantasztikusak , mennyire pontosan elmondják ami bennük van, az ahogy az élményeikről beszélnek szabadon.

A másik játékunk a jóságos angyal volt, amiben egy hétig mindenki valakinek a titkos, jóságos angyala volt . Az ezzel kapcsolatos élményeket is meg tudtuk beszélni és nagyon építő, erősítő volt ez a beszélgetés is .Sok élményt megosztottunk egymással.

Számomra megható volt , ahogy fokozatosan észre vették , hogy nincs elvárás tőlük . Ezáltal egyre jobban önmagukká válhattak és egyre bártabban fejezték ki azt ami bennük van. Én úgy hallottam ekkor , hogy nagyon bölcs dolgokat fejeztek ki ,nagyon körültekintően megfogalmazva.

Az utolsó óra vége is gyorsan közeledett és én arra voltam kiváncsi , mit gondolnak miért is jöttem én hozzájuk . Tudnod kell, hogy erről előtte soha nem beszéltem nekik, csak annyit mondtam , hogy szeretek játszani és azért jöttem, hogy együtt játsszunk.

A bejegyzésem elején megosztottam Veled , amiket akkor magamanak felírtam . Az osztály tagjai mindegyiket szórol-szóra elmondták és azt hiszem azért ,mert ezeket meg is tudták élni . Ez a gondolat nagyon megható volt számomra .

Végül én is elmondtam , hogy ma mit gondolok, miért voltam velük :

“Azt gondolom, hogy fantasztikusak vagytok , nagyon értékesnek látlak titeket és azt hiszem azért voltam itt, hogy segítsek nektek önmagatok értékeinek tisztánlátásában”

Búcsúzóul kaptam az osztálytól egy Hála Konzervet , amiben mindenki leírta elköszönő gondolatiat vagy éppen csak egy üzenetét nekem. Amikor a kezembe fogtam már arra gondoltam, hogy mindig is ez a kis konzerves üveg volt az , amiért készültem erre programra. Nehéz időkre félre teszem , valahogy nem bontanám még ki, mint amikor egy nagyon jó könyv utolsó oldalához érsz , amit még nem akarsz elolvasni, mert akkor hivatalosan vége a könyvnek, vége az élménynek …..

Nagyon hálás vagyok Nektek, 4.b és köszönöm a bizalmat , Domak Kriszta !!

Sok-sok boldogságot és erőt kívánok a folytatáshoz mindannyiunknak !!

Szeretettel: Gál László #galaxycoach

https://www.facebook.com/galaxycoach/?modal=admin_todo_tour

A legnagyobb ajándék 🙂

 

0 Comments

    Leave a Reply

    XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>