Iskolai programok – Eumoschool #galaxycoaching

Az iskolai programok alkalmával használt módszereket a Rogers Alapítvány oktatásain sajátítottam el . Ha többet akarsz tudni erről látogasd meg a weboldalukat vagy lépjünk kapcsoltba!

http://eumoschool.eu/oer/?lang=hu

Álljon itt egy vélemény az éppen lezárult programomról :

…..Szóval ez az osztály számomra egy nagy rejtély. 😊Minden nap másként idomulnak egymáshoz is hozzám is. Ez a hét is egy érzelmi hullámvasút volt. Kedden voltak a legcukibbak, akkor az egyik rajz órán rogerses játékokat játszottunk. Jól sikerült, tetszett nekik minden.

Úgy gondolom, hogy az alapokat lerakták veled és én erre tudok építkezni( amikor ők is akarják és hagyják ezt).

Elindult bennük egy folyamat az egymásra odafigyelés terén és ez nagyon jó. Észreveszik gyakrabban ha piszkálják egymást és egymás védelmére is kelnek .Ezért nagyon hasznos és eredményes volt a kettőnk munkája úgy érzem 😊főleg a tied!

D.Kriszta osztályfőnök

Vágjunk bele most !!

Galaxycoaching az ICF HrBRANDem konferencián

http://www.coachfederation.hu/esemenyek/icf-hr-brandem-2019-konferencia/2019-03-27?fbclid=IwAR2vq7ubVwSYlZ-ECbZ_2j4W0gYQBr6aBbAHYFvRmVzh66PH9YazT7rOCSY

 

Az International Coach Federation, az ICF hazai tagozata ismét egy olyan szakmai napot szervez, ahol teret ad a HR szakemberek, szervezeti vezetők és a coachok eszmecseréjének, bemutatva a legfrissebb kutatásokat, keretet adva mind a gyakorlati tapasztalatok megvitatásának, mind a tudásátadásnak.

 

Ezúttal szervezeti példákon keresztül kutatjuk, tanuljuk, hogyan működik a vezető, a HR szakember és a coach együttműködése. Hallhatunk példákat az építkezésre, az akadályok leküzdésére és a csapatszellem fenntartására.

 

Létezik olyan munkahelyi csoport, ahová jó tartozni!

 

Simon Sinek szerint érdemes a szervezeti kultúrát egymásnak építeni: „Nem az a nagy lehetőség, hogy felfedezzük a tökéletes vállalatot magunknak, hanem, hogy felépítsük a tökéletes vállalatot egymásnak!”

 

Csak hoznunk kell egy döntést, és vállalni a saját részünket.

 

Ha vezető vagyok, erős részt vállalhatok. Kihirdethetem a csapatom felé azokat az emberi értékeket,
célokat, amire hívom őket. Kezdeményezhetek, megteremthetem a lehetőségét, hogy együtt
alakítsuk magunkat, teret adhatok annak, hogy az együttműködésünkön együtt dolgozzunk.
Kitartóan, bátran, cselekvően.

 

Ha HR szakember vagyok, sok lehetőségem van. Szakmám szerint léphetek előre, és hívhatom
magammal a vezetőket, kollégákat. Megismertethetem őket lehetőségekkel, erősíthetem a csapat

építésének fontosságát, értékét. Támogatóan, együttműködően, professzionálisan.

 

Ha coach vagyok, nagy örömmel lépek a csapat mellé. Tisztelem és elfogadom a csapat célját,
akarását, ritmusát. Abban támogatom őket, ahol tartanak, és amire szükségük van. Kutatom és
elismerem az erőforrásaikat, segítem a következő lépésük, fejezetük létrejöttét. Elkötelezetten,
megbízhatóan, szakmaian.

Ha mindezek a „részek” találkoznak, abból óriási csoporterők és közösségi élmények keletkeznek.

 

A 2019-es HR Brand(em) konferencia célja, hogy rátekintsünk:

 

  • Hogyan építhetünk csoportokból csapatokat, közösségeket.
  • Hogyan tudja elkezdeni, elindítani a vezető és a HR szakember ezt az építkezést?
  • Mit tudnak tenni, ha nehézségek támadnak?
  • Hogyan tudja fenntartani a csapatszellemet, a közösségi értékeket a vezető?
  • Hogyan tud támogatást adni a coach szakma, hogy ebben a gyorsan változó, erős szervezeti elvárás rendszerben, intenzív szervezeti életben a csapatok, csapatok maradjanak?
  • Mert csapatok tagjai, ott lesznek motiváltak, lelkesek, cselekvőek, ahol odatartozónak élik meg magukat.

Voltál már úgy …?? (kis Mentorhatározó ) #mentoryourself

Voltál már úgy …?( Mentor határozó )#mentoryourself
Galaxycoaching gondolatok Neked 🗣
 
Voltál már úgy, hogy egy könyvet vagy cikket olvasol és olyan érzés kerít hatalmába ,mintha az pontosan rólad szólna ,mintha belőled-rólad beszélne ,pontosan Téged jelenítene meg , éppen azt írná le ami benned van ??
Furcsa és nagyon jó érzés , annyi szent ….🧐
Én Carl Rogers gondolataival, szavaival , írásaival vagyok éppen így . Amikor erre gondolok , olyan megnyugtató érzés mintha egy régóta keresett kincset találnék meg . Kicsit furcsa és izgalmas is egyben, hogy ez a kincs éppen bennem van ,de erre valaki más , egy másik ember aki térben , időben és minden szempontból máshol van – hogy pont ő hivja fel a figyelmemet erre a kincsre ami pedig bennem van…..
Ez a térben,időben és mindenhogyan másik ember segít nekem megtalálni valamit magamban ? Hm….🤔
Amiről beszélek az egy gondolat : annak a gondolata , hogy létezik egy vagy akár több MENTORunk.
Ezek szerint ez az ember ott lehet velünk vagy csak időnként , esetleg csak ritkán látjuk vagy ahogy ez nálam van , a MENTOR akár ott sincs sem térben, időben csak az írásain keresztül, mégis nagyon is valósnak és jelenlévőnek tűnik.
Ha tényleg vannak MENTORaink , ha ezt éppen egy másik emberre akarjuk mondani , mert vágyunk rá,hogy Ő , az a másik vezessen, mutasson irányt , esetleg vállalja a felelősséget is ,akkor a kérdésem az ,hogy erre miért van szükségünk ? Ez a gondolat mit ad ? Ez a gondolat mit vesz el tőlünk ? …mert minden egyes pillanatban döntéseket hozunk ( például úgy döntünk , hogy egy másik ember a MENTORunk ) és ezután is mindig , minden amit teszünk ( vagy éppen nem teszünk ) az egy-egy döntés. Még ha esetleg ez nem is annyira egyértelmű …
Ha MOST hozol egy döntést a MENTORodról , akkor számolj azzal a lehetőséggel is , hogy mi van akkor ,ha TE magad vagy saját magad MENTORa ??
Hogy esik ez a gondolat Neked ? Engem például nagyon izgat , felvillanyoz és alig várom, hogy beszélgessünk erről vagy akár másról is Veled.
Ha van kedved ehhez ,véleményed erről akkor írj nekem itt üzenetben vagy hozzászólásban vagy akár személyesen a kapcsolat@galaxycoaching.hu email címemre .
Ha jelentkeznél coachingra akkor kattints ide :
https://galaxycoaching.hu/mi-a-coaching/
Köszönöm, hogy elolvastad ! 🙏

Amikor elkezd érni a gyümölcs ….

Kicsi üresség van most bennem….de azért ez egy jóleső valami, mint aki jól végezte dolgát de nem fáradt el benne, sőt….ismered ezt ?

A mai nap voltam utoljára annál az osztálynál, akikkel még január elején kezdtem el egy nyolc alkalmas érzelmi intelligencia és játék programot. Ezzel kapcsolatos élményeimet és érzéseimet szeretném megosztani most Veled.

Amennyit a program előtt tudtam :Kriszta az osztályfőnök elmondásai alapján a Zöldliget Baptista Általános Iskola 4B osztályáról az számomra nagyon izgalmas és motiváló volt. Egy kiemelt presztizzsel rendelkező iskolában egy osztály sok-sok neház egyéni sorssal és nehézséggel és néhány kérdőjellel ,bizonytalansággal.

Számomra pont elegendő volt mindez , hogy nagyon motiváltan érkezzem. Arra gondoltam, jnó hogy ide kerültem , talán hasznukra tudok lenni.

Az elején meg szoktam határozni magamnak és a pedagógusnak , hogy mit várok , mit várhatunk a nyolc alkalom után.

Ezt írtam januárban magamnak : …

  1. Reziliencia mint megelőzés
  2. A játék integráló ereje
  3. Csoportdinamika és kohézió
  4. Biztonságos, támogató környezet

A program céljai : önelfogadás erősítése a csoport tagokban , egymás elfogadásának erősítése a csoport tagjai között , bizalom kialakítása , közösség építése , értékek közvetítésének elősegítése , megküzdési képességek fejlesztése.

Hát ez így utólag jó sok és eléggé száraz is , nem ?… Persze utólag megtelik élettel ….

Voltunk fent és voltunk lent . A program alatt hatalmas hullámvölgyek, hullámhegyek voltak de hamar kiderült, hogy a 4.b leginkább beszélgetni szeretne , kimondanani, meghallgatva lenni, elfogadva lenni , figyelmet kapni . Ezt jó volt meghallanom , igazán komolyan vennem.

Az utolsó ( mai ) napra különleges témával , igyekezetem szerint igazi Rogerses programmal készültem . Krisztával, az ofővel megszoktuk, hogy az óra előtt 45 perccel találkozunk és megbeszéljük ami bennünk van . Kriszta azzal fogadott , hogy érik a gyümölcs….és ezt őszintén nagyon jól esett hallanom és azt is látnom, ahogy Kriszta is erősödik, szinte kivirul.

Az óra lényege az ajánlat volt, az osztály választhatott. Beszélget és játszik ( ha van ötletünk ) , vagy játszik és beszélgetünk (ha van ötletünk). Gondolom sejted, hogy a beszélgetést választották. Az aznapi tervem , az új játékok amikkel készültem nem élték túl az első 5 percet . Azonban és pontosan erre számítottam. Gondolatban már dörzsöltem a tenyerem . A témánk az előző alkalomról hozott egyéni és osztály értékeink lettek , ami arról szólt hogy az osztály értékrendje és az egyének értékrendje mennyire van közel vagy távol és ezekről mit gondolunk .A témát nem én határoztam meg , ide fordult a figyelmük.  Ahogy hallgattam az osztály tagjait , arra gondoltam hogy fantasztikusak , mennyire pontosan elmondják ami bennük van, az ahogy az élményeikről beszélnek szabadon.

A másik játékunk a jóságos angyal volt, amiben egy hétig mindenki valakinek a titkos, jóságos angyala volt . Az ezzel kapcsolatos élményeket is meg tudtuk beszélni és nagyon építő, erősítő volt ez a beszélgetés is .Sok élményt megosztottunk egymással.

Számomra megható volt , ahogy fokozatosan észre vették , hogy nincs elvárás tőlük . Ezáltal egyre jobban önmagukká válhattak és egyre bártabban fejezték ki azt ami bennük van. Én úgy hallottam ekkor , hogy nagyon bölcs dolgokat fejeztek ki ,nagyon körültekintően megfogalmazva.

Az utolsó óra vége is gyorsan közeledett és én arra voltam kiváncsi , mit gondolnak miért is jöttem én hozzájuk . Tudnod kell, hogy erről előtte soha nem beszéltem nekik, csak annyit mondtam , hogy szeretek játszani és azért jöttem, hogy együtt játsszunk.

A bejegyzésem elején megosztottam Veled , amiket akkor magamanak felírtam . Az osztály tagjai mindegyiket szórol-szóra elmondták és azt hiszem azért ,mert ezeket meg is tudták élni . Ez a gondolat nagyon megható volt számomra .

Végül én is elmondtam , hogy ma mit gondolok, miért voltam velük :

“Azt gondolom, hogy fantasztikusak vagytok , nagyon értékesnek látlak titeket és azt hiszem azért voltam itt, hogy segítsek nektek önmagatok értékeinek tisztánlátásában”

Búcsúzóul kaptam az osztálytól egy Hála Konzervet , amiben mindenki leírta elköszönő gondolatiat vagy éppen csak egy üzenetét nekem. Amikor a kezembe fogtam már arra gondoltam, hogy mindig is ez a kis konzerves üveg volt az , amiért készültem erre programra. Nehéz időkre félre teszem , valahogy nem bontanám még ki, mint amikor egy nagyon jó könyv utolsó oldalához érsz , amit még nem akarsz elolvasni, mert akkor hivatalosan vége a könyvnek, vége az élménynek …..

Nagyon hálás vagyok Nektek, 4.b és köszönöm a bizalmat , Domak Kriszta !!

Sok-sok boldogságot és erőt kívánok a folytatáshoz mindannyiunknak !!

Szeretettel: Gál László #galaxycoach

https://www.facebook.com/galaxycoach/?modal=admin_todo_tour

A legnagyobb ajándék 🙂